ABSOLUTA

Opmaat bestelplatform voor Absoluta

12 april 2018  |  Nieuws


Absoluta biedt de slimste oplossing voor het bestellen van lunch, maaltijden, gebak en bloemen bij lokale leveranciers en doet dit inmiddels voor 50% van de Nederlandse top 500-bedrijven.

Aan de achterkant van het platform worden inkoopprocessen verbeterd, medewerkers ontzorgd en de catering kosten gereduceerd. Wij waren uitgedaagd om de gebruikers aan de voorkant van de applicatie te verwennen, met een gelikt en gebruiksvriendelijk design en front-end.

Stijlbreuk heeft een optimale usability en uitstraling weten te realiseren op het platform. De input van Stijlbreuk is erg waardevol en heeft ervoor gezorgd dat alles degelijk en op tijd werd opgeleverd. Inmiddels zijn we met Stijlbreuk in gesprek over nieuwe uitdagingen!
Robbert de Kock - Product owner Absoluta

Iteratief ontwerpproces

Met wekelijkse designsprints hebben we intensief met Absoluta gebouwd aan het platform dat hen de komende jaren weer vooruit gaat helpen. Elke maandagochtend presenteerden we het werk van de afgelopen week en planden we de volgende stappen. Zo is stap voor stap geschaafd aan de ideale UX en het design van de gehele applicatie.

Gemakkelijke koppeling van custom front-end

Naast het design waren we ook verantwoordelijk voor de doorvertaling van het design naar een responsive front-end. Omdat Absoluta de back-end in-house ontwikkelt was het belangrijk dat de implementatie zo gemakkelijk mogelijk gedaan kon worden, waarbij iedereen binnen zijn expertise kon blijven. We hebben daarom de losse front-end op template basis opgeleverd, zodat de koppeling met de PHP back-end gemakkelijk kon worden gerealiseerd.

Conversion by design

Dankzij een vlekkeloze samenwerking hebben we het gehele project, van start tot oplevering, binnen drie maanden kunnen realiseren. Inmiddels zijn de eerste klanten, zoals landelijke banken, accountantskantoren en uitzenders, aangesloten op het platform en is het aantal bestellingen flink toegenomen.

Werner
Strategie en concept