Organizational Review 2022 H1


Ze zeggen dat de tijd sneller gaat als je ouder wordt..

Nu voel ik me nog niet zó oud met m’n 36 lentes, maar het afgelopen half jaar is toch weer voorbij gevlogen. Dat betekent niet alleen dat we weer onze strategische kwartaaldoelen hebben gesteld, maar ook dat we weer terugkijken op de afgelopen 6 maanden.

Half jaarlijkse review

Twee keer per jaar evalueren we hoe goed de Stijlbreuk organisatie staat, onder andere qua visie, het team en de status van ons lange termijn doel.

Hiervoor gebruiken we de Organizational Review: Twintig vragen waar je een score tussen de 1-5 aan hangt op de belangrijkste zaken in je organisatie, zoals ‘Ons 10-jarenplan is helder en bekend bij iedereen in het team’. Je moet er soms wel even over nadenken, maar in principe heb je de vragenlijst (met enige discussie) wel in een half uurtje ingevuld. De waarde zit hem vooral in het herhaaldelijk invullen, de trends die je ontdekt en het bespreken ervan met je partners/team.

🎁 Gratis template

Mensen die me kennen weten dat ik dit meteen in een mooie Google Sheet template moet gieten. En omdat ik net jarig ben geweest kun je hem hier zelf ook gratis downloaden. Je hoeft zelfs geen e-mailadres achter te laten. 😉

Realisaties van het afgelopen half jaar

Mijn twee grootste realisaties van de laatste review zijn:

  1. Doordat we dit nu vaker doen, merk je dat je in de dagelijkse gang van zaken betere keuzes maakt. Zowel bewust als onbewust neem je beslissingen die je naar je lange termijn doel brengen.
  2. Je hebt voor het komende half jaar weer scherp waar je staat, de progressie die je hebt geboekt en waar nog winst te behalen valt.

De afgelopen twaalf maanden is het team bijvoorbeeld gegroeid van 7 naar 10. Logischerwijs lag de focus de afgelopen kwartalen onder andere op het optimaliseren van de interne processen. Dan is het mooi om tijdens de Review te zien dat juist op die vlakken ook daadwerkelijk de grootste groei is geboekt.

Zin in de komende 6 maanden! 😄

Werner Bastianen
Strategie en concept