CLUB APP

Snel innoveren met API-basedweb applicaties: ProFit Gym Club App

11 september 2018  |  Nieuws


De afgelopen jaren hebben we de service van ProFit Gym verbeterd met de Leden App op web, iOS en Android, en hebben we coaches het werk leuker, relevanter en gemakkelijker gemaakt door de Coach App.

Nu is de trilogie compleet met de Club App: Een business intelligence tool waarmee de club aanvoerders real-time kunnen zien hoe de clubs lopen op de belangrijkste KPI’s.

In de afgelopen jaren is ProFit Gym gegroeid van 3 naar 7 vestigingen. Hierdoor werd het voor eigenaar Rutger onmogelijk om overal een vinger aan de pols te houden. Bovendien is het voor de Club Aanvoerders sowieso lastig om inzicht te houden in alles wat er in de sportschool gebeurt.

De Club App heeft hier verandering in gebracht door de data uit verschillende systemen, zoals het reserveersysteem, te onttrekken en inzichtelijk te presenteren.

De Club App is daardoor het centrale punt waar de Club Aanvoerders inzicht krijgen in de belangrijke KPI’s van de sportschool, zoals:

  • Aanmeldingen & afmeldingen
  • Leden met aflopende abonnementen
  • Dagelijkse bezoekers
  • Afgewerkte actiepunten door coaches
  • Groepsles aanmeldingen

 

Hierdoor kan iedere club gemakkelijk inspelen op het succes van de marketing, de loyaliteit onder huidige leden, het functioneren van de coaches en op sport-inhoudelijke zaken, zoals de populariteit van een groepsles.

De toekomst van web en applicaties is API-based

De innovatie en snelheid van innoveren bij ProFit Gym worden aangejaagd doordat we, samen met onze partner Ceratech in dit project, al vroeg hebben ingezet op API’s. In plaats van verschillende gesloten systemen, kunnen we daardoor alle data inzetten om applicaties te ontwikkelen die real-time van elkaars data gebruik kunnen maken.

Bottom line; met de applicaties zorgen we ervoor dat de loyaliteit van de leden omhoog gaat, omdat zij meer uit zichzelf en de sportschool halen. Bovendien worden de interne processen geoptimaliseerd en wordt het voor werknemers nog leuker en gemakkelijker om de leden te begeleiden.

Werner
Strategie en concept