Jouw partner voor online configurators en productpersonalisatie

Onze cultuur is meer dan ooit visueel van aard. Social media stuwen de huidige generaties in een richting waarin we 24/7 kunnen (laten) zien wat we doen, hebben, consumeren of dragen.

Deze visuele drive maakt dat we een enorm verlangen hebben naar personalisatie van de dingen die we kopen en hebben.

Álles moet op maat.

 

Onze verwachtingen waren hoog, maar Stijlbreuk heeft ze alsnog weten te overtreffen!
Gerbert Vos - Mede-eigenaar Custom Fotowand

Wil je ook gepersonaliseerde producten aanbieden en je processen optimaal inrichten?

Product configurator: Meer dan een trend

Sinds 2008 is de online vraag naar gepersonaliseerde producten met ruim 800% gestegen. Kleding, telefoonhoesjes, sierraden, fotoproducten, accessoires, auto’s, chocolade — het houdt niet op.

Letterlijk, want naarmate de technische mogelijkheden (en het besef van productontwikkelaars) groeit, zal ook de complexiteit en breedte waarin configuratoren en productpersonalisatie worden toegepast blijven groeien.

Ervaring door voorop te lopen

We ontwikkelen al ruim 6 jaar product configurators, personalisatie tools en online designers. Oplossingen die het ontwerp van een product automatiseren, met een heleboel bijkomende voordelen voor de consument én de producent.

Samengevat noemen we deze expertise “Design Automation”.

Laagdrempelig door naadloze integraties

Goede techniek helpt je vooruit. Daarom kijken we verder dan de applicatie en zorgen wij er altijd voor dat een product configurator volledig integreert in je bestaande systemen en je workflows verbetert.

Zo heb je er weinig omkijken naar, en weet je zeker dat het aanbod in je configurator altijd up-to-date is.

Optimalisatie tot in de productiehal

Een goed voorbeeld van de integratie- en automatiseringsmogelijkheden is B2C Telecom waarbij we op basis van één design automatisch tientallen producten genereren, inclusief SKU’s, gegenereerde productfotografie én doorplaatsing naar bol.com en Amazon.

De integratie gaat zelfs tot in de productiehal. We genereren automatisch de optimale print tafels op basis van de ontvangen bestellingen, zodat iedere minuut in de productie optimaal benut wordt.

Voorbeelden van onze maatwerk product configurators


B2C Telecom – Telefoonhoesjes tot in de oneindigheid

Met de Phone Case Designer ontwerpen klanten hun unieke telefoonhoesje in 3D. Daarnaast is elke stap in het (productie)proces onder de loep genomen en verrijkt en geautomatiseerd met digitale tooling.

Een heel ecosysteem om gepersonaliseerde producten op grote schaal te kunnen verkopen via de eigen shop, bol.com en Amazon.

Bekijk de volledige case


Custom fotowand — Elke foto op elke wand

Een ontwerptool die het leven gemakkelijker maakt (en woonkamers mooier). Custom fotowand geeft iedereen de mogelijkheid om eenvoudig zijn of haar eigen behang te ontwerpen. te zien hoe een foto er op grootformaat uit komt te zien binnen een kantoor, woonkamer, keuken of toilet.

Bekijk de volledige case

Abel&Co - Warmtepomp salesconfigurator

Is jouw huis geschikt voor een warmtepomp? Met deze configurator weet je het zo en ontvang je een gepersonaliseerde brochure als PDF in je mailbox.

Aan de andere kant ontvangt Abel&Co alleen gekwalificeerde leads en worden niet-gekwalificeerde leads automatisch van meer informatie voorzien voor later.

Bekijk de volledige case

Wil je ook een maatwerk product configurator die jouw business laat groeien?

Kom eens vrijblijvend langs!

Bel of mail Werner
Over ons