Future proof door digitale innovatie


Rutger, de eigenaar van ProFit Gym, had een doel: het nemen van de volgende stap in zijn onderneming. De fitnessbranche had een aantal goede jaren achter de rug, maar nu de markt volwassen is geworden is het dringen.

Vraag

Hoe neem ik de volgende stap met mijn bedrijf in deze digitaliserende wereld?

Aanpak

Op basis van een visie document is een digitale roadmap uitgestippeld, welke we nu iteratief implementeren.

Resultaat

ProFit Gym is gegroeid van drie naar zes filialen en overtrof al meerdere malen de aanmeld-records.

Bekijk resultaat
"Voorjaar 2014 kwamen we voor het eerst in contact met Stijlbreuk.

Na een kennismaking volgde een geweldige pitch welke voor veel enthousiasme zorgde. Dat we elkaar inmiddels begrepen was meer dan helder en een uitwerking van de plannen vond plaats. Een prettige samenwerking en mooie resultaten zijn inmiddels het effect. Stijlbreuk is een verlengstuk van ons ProFit Gym Team!

Inmiddels jaren later is het enthousiasme er nog steeds en met de huidige plannen blijven we elkaar prikkelen en zijn we nog lang niet klaar. Kort samengevat: Een goede combinatie van specialisten die weten waar ze aan werken."
Rutger van Brakel
Eigenaar ProFit Gym

Alles begint met een visie


De fitnessmarkt staat onder druk door de grote prijsvechters en de opkomst van smart (sport)devices en apps.

Ga je mee in de race naar de bodem of onderscheid je jezelf door te innoveren en digitalisering te omarmen?

Adapt or Die.

Visie document

image01
image02
image03
image04
image08
image05
image06
image07
image10
image11
image09
image12

Business Model Sessie


Digitale innovatie heeft altijd impact op het business model. Om dit in kaart te brengen bieden we een business model sessie aan. Aan de hand van een overzichtelijk canvas worden facetten als revenue streams, customer segments, value proposition in kaart gebracht en op elkaar afgestemd.

De adviezen vanuit het visiedocument worden hierin direct meegenomen, waarna ProFit Gym een helder beeld heeft van het business model achter zijn onderneming en welke veranderingen er wel of niet voor nodig zijn.

"Het kan erg eng zijn om de volgende stap te maken. Wanneer is het juiste moment? Het is mooi dat Rutger open stond voor digitale innovatie."
Werner Bastianen
Strateeg

Merk


Mensen zijn emotionele wezens. Merkbeleving begint dus pas wanneer je een snaar raakt. Een sterke merkidentiteit en design maakt je onderscheidend, zelfs tegenover de grote jongens. We hebben daarom het merk opnieuw opgebouwd en vertaald naar alle uitingen.

Beleving door video


Met de campagne 'Wat is jouw doel?' is de nieuwe positionering van ProFit Gym gelanceerd om het opnieuw in de markt te zetten, de naamsbekendheid te vergroten en om nieuwe leden te werven. 'Wat is jouw doel?' breekt met de platte stereotypische marketing van sportscholen en sluit aan op de reden waarom mensen gaan sporten.

Bekijk de campagne videos

Fotografie


"Content is king". Zonder content, geen verhaal, geen uitstraling, geen succes. Samen met ProFit Gym stelden wij een content plan op waar persoonlijke fotografie de voorkeur kreeg boven stock fotografie. Hiermee wordt de beleving die in de sportscholen aanwezig is overgebracht in alle uitingen.

Website


De website is een belangrijk communicatie- en wervingskanaal voor ProFit Gym. Het uitgangpunt was dat de gehele website beweging en sport moet ademen. Ook al zit je thuis achter de computer of in de trein op je mobiel, ProFit Gym ís sport en daagt jou altijd uit om het maximale uit jezelf te halen.

Conversion by design


In een branche waar het ledenverloop enorm hoog is, mag er op wervingsvlak niks ontbreken. Daarom is de conversie cruciaal en performance op mobiel enorm belangrijk. Sinds de livegang zijn de wervingsrecords al meerdere keren verbroken en optimaliseren we de website doorlopend.

Bovendien komt de helft van de aanmeldingen inmiddels vanaf mobiel of tablet, een onderstreping van de noodzaak van een perfecte mobiele website.

Van schets naar opmaak

Responsive webdesign

Responsive webdesign

Leden app


Begin 2016 is de mobiele app voor leden gelanceerd. Hier heeft ProFit Gym het serviceniveau naar haar leden verder verhoogd en wordt de klantrelatie versterkt om de loyaliteit te verhogen.

Altijd jouw coach bij de hand

Met de nieuwe ProFit Gym app heb je altijd inzicht in jouw voortgang en jouw persoonlijke trainingsschema, reserveer je gemakkelijk jouw favoriete groepsles en plan je samen met je vrienden jouw sportschoolbezoek.

Coach App


Hoe kun je als part-time fitness coach persoonlijke service verlenen aan duizenden leden? Als je 91 uur per week open bent en honderden leden komen sporten, dan is het als coach lastig om up-to-date te blijven met elke sporter of om iedereen bij naam te kennen.

Een persoonlijke trainer voor iedereen


De Coach App is een overzichtelijke en simpele tool voor sportschool coaches die hen ondersteunt in de begeleiding en service naar sporters. De coaches zien nu in één oogopslag wie er binnenkomt en welke service zij op dit moment nodig hebben.

Digitale tool als ondersteuning aan de persoonlijke service


De Coach App is volledig toegespitst op het serviceaanbod, waaronder op maat trainingsschema’s, periodieke metingen en groepslessen met instructeur.

Heeft een lid bijvoorbeeld al 6 weken hetzelfde trainingsschema, dan ziet de coach dat direct en kan meteen een afspraak worden ingepland of het schema opgesteld worden. Is een lid bijna bij zijn of haar doel, dan kan dit samen gevierd worden.

Extra inzicht en aandacht
dankzij big data


Naast de concrete dienstverlening, geeft jaren aan data ons inzicht in 'onzichtbare' eigenschappen van leden.

Op basis van de bezoekfrequentie in de 1e abonnementsmaand, kunnen we bijvoorbeeld al inschatten of het lid over 11 maanden het abonnement gaat opzeggen. Deze leden kunnen we met extra aandacht net die extra motivatie geven om te blijven sporten.

Samen mooie dingen maken?


Neem contact op met Werner: werner@stijlbreuk.nl of 013 - 20 32 2 48

Of stuur een .