Kinect interactie


Sony is altijd opzoek naar nieuwe manieren van digitale ervaringen. Ze zochten daarom een creatieve partij om ideeën voor interactieve concepten te realiseren. Dit zorgde voor een leuke samenwerking, waarin we veel kleine (en grotere) prototypes ontwikkelen die de grens tussen de fysieke wereld en digitale wereld steeds verder doen vervagen.

Vraag

Hoe presenteren we nieuwe media zoals video of muziek op een interactieve manier waarbij user experience centraal staat.

Oplossing

Interacties met digitale media worden steeds rijker, waardoor de digitale wereld en de echte wereld samensmelten. Dankzij de Kinect is je hele lichaam is één grote controller.

Resultaat

Uiteindelijk hebben we een software framework ontwikkeld voor de Kinect, waarop we verschillende nieuwe applicaties ontwikkelen en mooie belevingen kunnen creëren.

Vinyl swipe


Met digitale platformen als iTunes en Spotify is het 'kopen' van nieuwe muziek compleet veranderd. Het gemak van MP3 heeft een deel van de magie van het ontdekken weggenomen.

Vinyl Swipe is een interactieve manier om nieuwe muziek te ontdekken. Het combineert de actieve en spannende ervaring van het bladeren door een vinyl collectie, met een digitale grafische interface waar we bekend mee zijn.

Swipe naar rechst of naar links om door de covers heen te lopen
Houdt een hand bij je oor om een track te beluisteren
Houdt beide handen vooruit om de track te stoppen
Vinyl Swipe
Vinyl Swipe

Eenvoudig beheer


Naast user experience aan de voorkant, is er ook gedacht aan de gebruiksvriendelijkheid voor Sony aan de achterkant van de applicatie.

Zo kunnen Vinyl Swipe en Magic Swipe eenvoudig worden beheerd, ook als je niet technisch bent. In het geval van Vinyl Swipe haalt de software de zogenaamde ID3 data uit elke MP3, waarbij titel, artiest en zelfs de album cover worden uitgelezen.

"De klant hoeft enkel een aantal mp3's in een map te slepen en de software doet de rest."
Jeroen Peerbolte
Creatief developer

Magic swipe


Naast het ontdekken van nieuwe muziek is het Kinect framework ook ingezet voor de Magic Swipe. Een vergelijkbare applicatie waarin gebruikers door een digitaal boek kunnen bladeren, met natuurlijke fysieke interacties.

In tegenstelling tot een traditioneel boek, kan het digitale boek dynamisch aangepast worden en kan het verhaal versterkt worden met audio en film.

Swipe naar rechst of naar links om door de pagina’s heen te lopen
Houdt een vinger bij je oog om een inline filmpje te bekijken
Houdt beide handen vooruit om het uitlegscherm te sluiten
Magic Swipe
Magic Swipe

Samen mooie dingen maken?


Neem contact op met Werner: werner@stijlbreuk.nl of 013 - 20 32 2 48

Of stuur een .