Weet jij hoeveel pensioen je straks krijgt?


Iedereen krijgt er mee te maken, maar weinig mensen weten echt hoe ze er later voorstaan. PensioenInzicht is een tool om hier meer inzicht in te krijgen voor zowel klanten als niet-klanten. De tool was echter al jaren oud, presteerde niet naar behoren en was niet responsive.

Vraag

Zwitserleven was opzoek naar een redesign van de bestaande tool PensioenInzicht, zodat hij weer up-to-date was en klaar was voor aankomende nieuwe functionaliteiten.

Oplossing

Door onderzoek te doen naar pensioen begrip in Nederland en het gebruik van de oude tool, werd een nieuwe tool ontworpen die aansloot bij de kennis en onzekerheid van de doelgroep.

Resultaat

Een full-responsive PensioenInzicht tool die 2,5 punt hoger scoort in het tevredenheidsonderzoek.

Bekijk resultaat

"Bij Stijlbreuk weten ze duidelijk waar ze het over hebben. Hun kennis en ervaring weten zij heel goed in de complexe materie van pensioen door te voeren. Dit zorgde ervoor dat na een goede debriefing er in één keer een functioneel en goed interactie design stond voor ons vernieuwde PensioenInzicht.

Om het compleet te maken bouwden zij tegelijkertijd een prototype in de stijl van Zwitserleven. Zo konden we PensioenInzicht uitstekend gebruiken voor een usability onderzoek en om intern de handen op elkaar te krijgen. Hun praktische manier van werken hield de snelheid in het project en daarmee de kosten in de hand."

Peter Keizer
Marketeer & Product Owner PensioenInzicht

PensioenInzicht


73% van de Nederlanders vindt pensioen belangrijk, maar toch weet 60% niet of ze voldoende inkomsten hebben na hun pensioen en weet 53% niet dat ze recht hebben op AOW.

De (schijnbare) complexiteit van pensioen creëert dus een flinke drempel. Een tool die gemakkelijk inzicht geeft in alle cijfers lijkt dan ook een ideale oplossing.

Laagdrempelige stapsgewijze uitleg


Pensioen is in de basis niet heel complex. Zoals Johan Cruijff ook al zei over voetbal: "Je gaat het pas zien, als je het door hebt". PensioenInzicht legt daarom nu stapsgewijs uit hoe je pensioen wordt opgebouwd.

Focus en hiërarchie


Mensen willen vooral weten "Heb ik straks genoeg". Standaard tonen we daarom een simpel overzicht van het totale pensioen wat je ontvangt.

Gedetailleerde overzichten over hoe een pensioen is opgebouwd en hoe het wordt uitgekeerd kan ook bekeken worden, als de gebruiker dat wil weten.

Gamification


Per stap wordt je opgebouwde pensioen berekend. Zo begrijp je het pensioen beter, krijg je direct inzicht in je eigen pensioen en wordt je gestimuleerd om steeds meer data in te voeren voor een steeds completer beeld.

Uitbesteden van complexiteit


De complexiteit zit bijvoorbeeld in de verschillende pensioenpotjes, het gebrek aan overzicht en onzekerheid over de compleetheid van gegevens.

Dit kunnen we perfect uitbesteden aan een digitale tool, zodat je daar zelf niet over hoeft na te denken. Alle pensioendata wordt automatisch ingeladen, berekend en inzichtelijk gevisualiseerd.

Samen mooie dingen maken?


Neem contact op met Werner: werner@stijlbreuk.nl of 013 - 20 32 2 48

Of stuur een .