Op grote schaal gepersonaliseerde hoesjes met design automation

—B2C Telecom
— Phone Case Designer

B2C Telecom was één van de voorlopers van volledig gepersonaliseerde telefoonhoesjes, waarvoor wij in 2015 al de eerste Phone Case Designer (PCD) web applicatie ontwikkelden. Door het succes ging in 2019 de focus volledig naar het aanbieden van gepersonaliseerde telefoonhoesjes voor honderden verschillende typen telefoons en hoesjes.

Onze uitdaging was om het gehele proces (van ontwerpen tot productie en marketing) te optimaliseren met design automation, om op massa-schaal gepersonaliseerde producten aan te kunnen bieden.

0 1

PCD Ecosyteem

Het Phone Case Designer Ecosysteem bestaat uit verschillende webapplicaties om, zowel onder- als bovenwater, B2C Telecom in staat te stellen gepersonaliseerde telefoonhoesjes te verkopen voor alle type telefoons en hoesjes die ze aanbieden.

Phone Case Designer

Met de Phone Case Designer webapplicatie kan je gemakkelijk jouw eigen telefoonhoesje zelf ontwerpen.

Kies een sjabloon voor een automatische opmaak, upload je eigen foto’s, en voeg tekst en spotlak effecten toe.

Uiteraard is de applicatie geheel responsive, zodat je ook op jouw mobiel zó een design hebt gemaakt.

3D Product Preview

Om de klant een gedetailleerde indruk te geven van het hoesje dat er besteld wordt, is het mogelijk om het hoesje tijdens het ontwerpen real-time in 3D te bekijken.

Naast een interactieve 360 van het hoesje is het ook mogelijk om deze open te klappen en zo bijvoorbeeld te zien hoeveel pasjes je kwijt kunt in het hoesje.

Automatische product- en afbeelding generatie

Het PCD ecoysteem maakt het mogelijk om op basis van één design honderden producten te genereren. Een design wordt automatisch over alle geschikte typen telefoons en hoesjes gelegd en als nieuwe producten aangemaakt. Daarnaast wordt ook direct de bijbehorende productfotografie automatisch gegenereerd.

Zo is een nieuw design direct beschikbaar voor alle typen telefoons en hoesjes.

Mock-up designer

Goede productfotografie enorm belangrijk om de bezoeker te inspireren en om tot een aankoop te verleiden. Naast ‘kale’ productfotografie kunnen we daarom ook toffe sfeerfoto’s met de producten geautomatiseerd genereren.

In de Mock-up designer kan de beheerder een foto met een leeg hoesje opmaken als een mock-up template. Binnen deze template wordt vervolgens automatisch elk mogelijk virtuele hoesje met design geplaatst, gevisualiseerd en als afbeelding toegevoegd aan het product in de webshop.

Maatwerk Content Management Systeem

B2C Telecom heeft volledige vrijheid om nieuwe telefoonhoesjes toe te voegen aan het systeem. Zo kunnen zij bijvoorbeeld bij de lancering van een nieuwe iPhone alle designs direct aanbieden op alle nieuwe hoesjes.

Hiervoor hebben we een slimme applicatie voor template creatie ontwikkeld die het mogelijk maakt eenvoudig een nieuwe template toe te voegen. De web applicatie neemt de beheerder een hoop werk uit handen door deels geautomatiseerde handelingen.

Glasheldere webapplicaties voor Interpolis
Bekijk case
Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Laat je gegevens achter en we plannen een kennismaking in om jouw ambities te bespreken!