Toegepaste artificial intelligence

Je kunt er niet meer omheen: A.I. die indrukwekkende kunstwerken genereert, sprekende karikaturen tekent, verrassend diepgaande gesprekken voert en zelfs muziek componeert. En dat alles in een handomdraai.

Leuke gimmicks, maar kan A.I. ook waarde bieden aan ondernemingen die in eerste instantie geen behoefte hebben aan dit soort creaties?

Een retorische vraag, natuurlijk. Sterker nog, dat doen we al..

Waarom nu?

De stroomversnelling waar we nu in zitten wordt veroorzaakt door zogenaamde Foundation Models. Een Foundation Model is een groot kunstmatige-intelligentiemodel dat al op schaal is getraind op een grote hoeveelheid data.

Voorheen moesten data-science teams vanaf nul hun eigen modellen trainen voor elke specifieke taak, zoals het kunnen vertalen of het kunnen samenvatten; een tijdsintensief en daarmee duur proces. Nu kunnen de Foundation Models out-of-the-box meerdere van dit soort taken of kunnen ze worden aangepast aan meerdere gebruiksscenario’s. Het op dit moment bekendste model ChatGPT, is eigenlijk een aangepast (foundation) model van GPT-3.

Dit is vergelijkbaar met web ontwikkeling van 30 jaar geleden; toen moest je als ontwikkelaar alle regels code zelf schrijven, terwijl je nu met een componenten library een vliegende start hebt. Met de Foundation Models hebben we nu als ontwikkelaars ook een vliegende start om A.I. toe te passen in elke applicatie.

Stijlbreuk onderzoekt het juiste Foundation Model, fine-tuned of traint het waar nodig, ontwikkelt een integratie layer en bouwt een user interface, waar uiteindelijk een applicatie uit komt.

Hiermee wordt artificial intelligence toegankelijk voor elke organisatie.

Hoe A.I. jouw onderneming verder helpt

De implementaties van A.I. zijn globaal onder te verdelen in de volgende categorieën:

🚀 Versnellen — taken die nu uren of dagen kosten in een paar minuten uitvoeren;

💰 Goedkoper maken — in minder tijd en met minder mensen hetzelfde voor elkaar krijgen;

😤 Minder foutgevoelig maken — handwerk automatiseren en zo minder menselijke fouten toestaan;

📏 Consistenter maken — tekst, beeld, of informatie altijd op dezelfde manier verwerken;

📈 Kwaliteit verbeteren — ideeën en uitvoeringen bieden op een niveau dat zelfs senior medewerkers overtreft.

🪄 Creatie — afbeeldingen, tekst en zelfs animaties maken voor gebruik op websites en sociale media.

Zij vertelden het niet na

Revoluties zijn niets nieuws onder de zon. Door de eeuwen heen zetten we als mensheid talloze grote technologische stappen die de wereld veranderden. Het wiel, buskruit, de drukpers, de stoommachine, het internet… en nu breed toepasbare artificiële intelligentie.

Typerend voor dit soort revoluties is dat er altijd mensen zijn die de boot missen. Omdat ze er niet in geloofden, omdat ze vastgeroest zaten, of omdat ze gewoon niet bij de les waren. De achterblijvers, daar hoor je zelden iets over. Waarom zou dat zo zijn?

Onze A.I. voorbeelden

Achter de schermen kunnen wij ons enthousiasme bijna niet in toom houden. De mogelijkheden die we zien bij onze opdrachtgevers en in bestaande digitale producten kennen geen eind. We zijn dan ook continu bezig met het implementeren van slimme A.I. toepassingen — zelfs op plekken waar je het niet verwacht.

Daarnaast ontwikkelden we zelf tot op heden drie toepassingen gebaseerd op één of meerdere Foundation Models:

Branded content on steroids: Altijd de juiste stijl fotografie in seconden

A.I.’s als Dall-E en Stable Diffusion maken het mogelijk om op basis van tekst allerlei soort afbeeldingen te generen. Echter is dit niet altijd direct op grote schaal inzetbaar om van business waarde te zijn.

Daarom hebben we ons gespecialiseerd in het speciaal trainen van dit type AI om enkel afbeeldingen te genereren in jouw eigen unieke (huis)stijl.

Voor de zekerheid: Ja, de ‘foto’ hiernaast is met A.I. gegenereerd.

Hier wil ik meer van weten

Poem for your Valentine

Valentijn, romantiek en liefde staan natuurlijk in het teken van aandacht. Een klein, persoonlijk gebaar, of net dat beetje extra moeite voor die ene speciale persoon in je leven 💛.

Mocht je krap in je tijd zitten dan helpen we je graag een handje. Met onze AI tool ‘𝑷𝒐𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒓 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒗𝒂𝒍𝒆𝒏𝒕𝒊𝒏𝒆’ schrijf je in no-time een volledig persoonlijk gedicht voor jouw geheime liefde. Beter gezegd: onze tool schrijft een gedicht. Het enige wat jij hoeft te doen is een foto uploaden en een kop koffie zetten. Probeer ’m zelf uit!

Bekijk deze case

Decrop: Afbeeldingen buiten de kaders

Binnen de producten die we leveren (websites en webapplicaties) speelt content een grote rol. Een header-afbeelding voor een website, een afbeelding voor op een receptenplatform etc.

Soms past een foto niet helemaal. De header moet net iets breder, de recepten afbeelding moet net iets hoger voor op een social media kanaal.. Het uitrekken van een afbeelding is not done en het photoshoppen van een afbeelding kost een hoop tijd.

Daarom introduceren wij de Beta van “Decrop” een online applicatie waarmee je je afbeelding niet kan “croppen” maar kan “de-croppen”.

Hier wil ik meer van weten
Wil je ook versnellen met A.I.?

Jeroen staat voor je klaar! Vul het formulier in en hij neemt snel contact met je op.