Verrassend eenvoudig aan de slag met complexe biochemica

—Corbion
Terug naar overzicht
— Complexe biochemica, verrassend eenvoudig

De voedingsmiddelenindustrie is enorm technisch van aard. Corbion is een toonaangevende speler in de markt van “food & biochemicals.” Simpel gezegd ontwikkelt Corbion producten die helpen om voedselderving tegen te gaan. De onderliggende theorie van deze producten — denk aan enzymen, emulgatoren en mineralen — is voornamelijk scheikundig en… erg complex. Dat maakt het lastig om bijvoorbeeld te weten hoeveel gram van een bepaald enzym je nodig hebt om te zorgen dat een brood drie dagen langer houdbaar is.

Tenminste, als je onze suite van web applicaties niet gebruikt. Want daarmee wordt het juist héél gemakkelijk.

De waarde van gratis

Deze suite brengt Corbion verrassend veel business waarde. De gratis tools bieden namelijk concrete oplossingen voor obstakels waar veel van Corbion’s klanten tegenaanlopen. Door haar producten subtiel te verwerken in de suite genereert Corbion echte sales aan de hand van deze handige, ogenschijnlijk simpele tools. Naast de gratis tool wordt ook een premium variant aangeboden, waarin de gebruiker geavanceerde functionaliteiten tot zijn beschikking krijgt.

In het kort

De Corbion-suite in een notendop

  • Excel workflows zijn vervangen door een suite van gebruiksvriendelijke, responsive web applicaties
  • Atomic Design voor flexibele doorontwikkeling
  • Complexe materie toegankelijk en visueel gemaakt
  • Koppeling met bestaande API én ontwikkeling van eigen API
  • Microsoft Azure integratie

Technische foutmarge geëlimineerd

Complexe berekeningen binnen een paar milliseconden

Intellectual Property van rekenmodellen volledig afgeschermd

Basis gelegd voor langdurige samenwerking

0 1
— Uitgelicht

De algoritmen doen het zware werk

We gaan er niet over liegen: het was een aardige kluif om ons te verdiepen in de scheikundige materie van Corbion. Maar, met de nodige Zoom-meetings en de hulp van Khan Academy hebben we de werking en berekeningen volledig kunnen doorgronden. Daarna was het ontwikkelen van de algoritmen voor de verschillende berekeningen een lauw kunstje goed te doen.

Als de bliksem

Omdat we zelf een API ontwikkelden die het zware werk verricht, heb je het antwoord op je vraag in een flits op je scherm. Het voelt als real-time. Dit maakt het mogelijk om je calculaties on the go te fine-tunen tot je de perfecte balans van variabelen hebt gevonden.

Gevisualiseerd

Het menselijk brein heeft nu eenmaal minder moeite met het interpreteren van grafieken en diagrammen, dan met een grote lap cijfers. Daarom hebben — waar mogelijk — de resultaten voorzien van handige visualisaties.

0 2
— Integraties

Een hand vol integraties

Eigen NestJS API

Met behulp van NestJS bouwden we een maatwerk GraphQL API voor de verschillende Corbion apps. Hierin speelt het custom permission model een centrale rol. Klinkt ingewikkelder dan het is: een systeem waarmee Corbion op gebruikerniveau afstelt wat er mag gebeuren, welke informatie zichtbaar is en of er wel of niet op feestdagen mag worden ingelogd. Dat laatste is niet waar, natuurlijk. Maar nu we erover nadenken: het zou wel kunnen!

Externe API & MS Azure

Zoals iedere organisatie gebruikt Corbion verschillende digitale tooling, platforms en applicaties. Door hiermee te integreren wordt het dagelijks leven van Corbion’s klanten niet alleen gemakkelijker — het zorgt er ook voor dat gebruikersbeheer super overzichtelijk blijft. De integratie van Azure zowel in devops als in de producten die Corbion gebruikt binnen Azure, zorgt voor een naadloze koppeling in het bestaande eco-systeem.

0 3
— Applicaties

Van Excel naar applicatie-suite

Afgeschermd IP

De kracht van Excel zit ‘m in haar flexibiliteit. Als je een beetje handig bent kun je met Excel bijzonder elegante en complexe tools bouwen; een uitermate geschikte tool voor het realiseren van een Minimum Viable Product. In onze suite van apps leeft alle logica volledig afgeschermd achter de API’s. Zo weet Corbion zeker dat hun Intellectual Property veilig is.

Gegarandeerd foutloos

Een ander nadeel van Excel is dat de foutmarge relatief groot is. Bestanden worden gekopieerd en gedeeld, er gaan meerdere versies rond en gebruikers kunnen — per ongeluk — aanpassingen doen waardoor fouten of afwijkingen onopgemerkt blijven. Een ander voordeel van de eerdergenoemde afgeschermde API’s is dat de berekeningen gegarandeerd kloppen — niemand kan erbij. Altijd betrouwbare resultaten, dus.

0 4
— Schaalbaar

Flexibel en schaalbaar dankzij Atomic Design

Spreekt voor zich

De web applicaties van Corbion zijn in eerste instantie tools: middelen om het leven van de gebruiker gemakkelijker te maken. Daarom is het essentieel dat de gebruiker snel aan de slag kan en eenvoudig kan switchen tussen applicaties zonder te verdwalen in de documentatie. Ons Atomic Design system zorgt ervoor dat UI-elementen over de gehele breedte van de suite herkenbaar en consistent zijn qua werking én gebruik.

Herbruikbare componenten

Naast consistentie brengt het gebruik van Atomic Design nog een ander groot voordeel met zich mee. Alle componenten zijn eenvoudig opnieuw te gebruiken. Zo bouwen we met relatief weinig inspanning nieuwe web applicaties en tools, of breiden we gemakkelijk bestaande uit.

Een educatieve spelwereld voor gemotiveerde leerlingen en tevreden docenten
Bekijk case
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op met Jeroen en plan samen een meeting om jouw vraag door te nemen.