Glasheldere webapplicaties voor Interpolis

—Interpolis
Terug naar overzicht

Interpolis is één van de grootste schadeverzekeraars van Nederland met een speciale tak gefocust op de agrarische sector. We mogen inmiddels aan de slag met verschillende webapplicaties om het afsluiten van een verzekering en het voorkomen van schade gemakkelijker èn leuker te maken.

0 1
— Update je verzekeringspolis gemakkelijk online

Mijn Teeltplan

Context

Niks is zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland. Boeren kunnen daarom bij Interpolis hun teelt verzekeren tegen verschillende weersomstandigheden die hun opbrengst in gevaar kunnen brengen, zoals storm, hagel en overmatige regenval.

Elk jaar moeten zij deze verzekeringspolis actualiseren met de gewassen en percelen waarop zij dat jaar telen. Echter is dat complexer dan je denkt.

Vraag

Interpolis schakelde ons in om de webapplicatie waarin de boeren hun (jaarlijkse) polisaanvraag indienen opnieuw te ontwerpen, voor een optimaal gebruiksgemak.

De webapplicatie is een belangrijk contactmoment met de klant, dus moet gebruiksvriendelijk zijn. Bovendien ontlast het de (telefonische) klantenservice als boeren hun polis zelf in grote mate kunnen actualiseren.

Frisse aanpak, strakke tijdslijnen, duidelijk budget. Succesfactor in ons traject om te komen tot stuurinformatie voor de agrarische sector.
Tom Vollebergh - Project manager Interpolis
Niet eenvoudig om veel technische informatie om te zetten in een duidelijk overzicht op een klein beeldscherm. In een oogopslag helder. Stijlbreuk heeft daar uitstekend bij geholpen.
Tom Vollebergh - Project manager Interpolis

Gemakkelijke en overzichtelijke flow en stappen

Met vele hectaren grond, verschillende teeltperiodes per jaar en verschillende eigenschappen per gewas, wordt het actualiseren van je verzekeringspolis een aardige klus.

Door het gehele proces op te delen in overzichtelijke stappen en een simpele flow, creëert de applicatie overzicht en het gevoel van controle voor de boer.

Automatisch ophalen van gegevens

Boeren zijn verplicht om bij RVO hun gewassen op te geven. Door deze gegevens op te halen bij RVO en hiermee te starten in de flow, slaan we al veel hand- en dubbelwerk over, heeft de boer het gevoel al bijna klaar te zijn en weten we dat de basisgegevens kloppen.

Kaart- en lijstweergave voor percelen

De persoonlijke percelen worden mooi weergegeven op zowel de kaart als de lijstweergave, zodat je precies welke percelen van jou zijn en met welke je bezig bent.

Bovendien krijg je direct visuele feedback van de percelen die je nog moet actualiseren en welke al verzekerd zijn.

Actualiseren

Ook bij het actualiseren zelf wordt je bij de hand genomen in de mogelijkheden, zodat het gemakkelijk en leuk blijft.

Zo zijn de bekende gegevens al vooraf ingevuld en krijg je advies over het verzekerd bedrag, op basis van je gewas en de cijfers van Interpolis.

Pensioeninzicht 2.0
Bekijk case
Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Laat je gegevens achter en we plannen een kennismaking in om jouw ambities te bespreken!