Een educatieve spelwereld voor gemotiveerde leerlingen en tevreden docenten

—Typetuin
Terug naar overzicht
— Doelgerichte gamification

Ook wij kunnen de toekomst niet voorspellen. Maar wat we zeker weten, is dat er voor aanstormende generaties nóg meer nadruk zal liggen op digitale verbondenheid. Typetuin is een online spelwereld waarin kinderen aan de hand van een gepersonaliseerd traject leren typen met tien vingers. Een onmisbare vaardigheid.

Stijlbreuk gaf vorm en invulling aan een geheel nieuwe versie van Typetuin. Vanaf de grond opgebouwd, maar met torenhoge ambities en klaar voor de toekomst.

In het kort

Typetuin in een notendop

  • Doelgericht gebruik van gamification
  • Slimme detectie van persoonlijk leerniveau en -tempo
  • Maatwerk beheer- en finance portal
  • Geautomatiseerde, gebruiksvriendelijke berichtgeving
  • Vanzelfsprekend schaalbaar

Duizenden leerlingen per dag

Zonder vertraging van start naar oplevering

Digital partnership

De business waarde

Het perspectief van de opdrachtgever

We evalueren graag met opdrachtgevers hoe onze samenwerking verlopen is. Daniel Mulder van Brightskills had hierover onder andere te zeggen:

  • Het proces: “Het proces met Stijlbreuk was duidelijk en gestructureerd.”
  • De verrassing: “Je merkt dat overal over wordt nagedacht.”
  • De meerwaarde: “De applicatie is onontbeerlijk voor onze dienstverlening en heeft de klanttevredenheid verhoogd.”
Typisch Stijlbreuk: "Direct contact met de tech leads, snel reageren op issues, oplossingsgericht, denken goed mee, veel kennis van designprincipes."
Daniel Mulder - Hoofd IT & Strategie
0 1
— Uitgelicht

Gamification zoals het hoort

Steeds vaker vinden we spelelementen terug op plekken waar ze eigenlijk niet veel toevoegen. Binnen educatieve software zoals Typetuin is gamification echter van onschatbare waarde. Kinderen (en volwassenen eigenlijk ook!) leren het liefst spelenderwijs. We vonden de perfecte balans tussen uitdaging, beloning en personalisatie.

Een betoverende wereld

Gamification valt of staat bij beleving. Typetuin vormt een prachtig podium voor uitgesproken karakters die een sprookjesachtige wereld tot leven wekken.

Deze wereld werd geïllustreerd door Monnikenwerk en animaties van Buro Meta maakten het geheel compleet. Het resultaat is een digitale plek waar leerlingen met plezier naartoe komen — en blijven hangen. Hier profiteren overigens niet alleen de leerlingen van: er doen verhalen de rondte dat meerdere Stijlbreukers kleurrijke dromen hebben ervaren in de wereld van Typetuin.

Adaptief tempo en niveau

Leren is complex en onvoorspelbaar. Of het nu gaat om een praktische vaardigheid of een theoretisch onderwerp: de ene leerling gaat sneller dan de ander, en de ene week gaat het super, maar de week daarna… even niet.

In Typetuin bewandelt iedere leerling haar eigen traject. Zelfs tijdens het oefenen past het onderliggende algoritme het niveau van de opdrachten zich aan aan de prestaties. Zo blijven de leerlingen gemotiveerd en uitgedaagd, óók op die onvermijdelijke off-day.

Uniek voor iedere leerling

Een sterke educatieve tool blijft uitnodigen en motiveren. Typetuin geeft leerlingen continu kleine beloningen voor hun harde werk in de vorm van punten. Hiermee kunnen zij gaandeweg hun eigen, unieke plant vormgeven en steeds spannendere, visuele upgrades unlocken. Deze plant, genaamd Kwouwsel, zou niet misstaan in een Roald Dahl-boek! Hoe verder de leerling komt, hoe meer (en hoe absurder) de plant kan worden geëvolueerd.

0 2
— Inzicht

Meer inzicht, zowel micro als macro

Achter de sprookjeswereld waarin de leerlingen zich begeven gaat een technisch complex geheel schuil. Hoewel we enorm veel aandacht hebben besteed aan de spelwereld, was het vanaf het begin duidelijk dat het échte werk wordt gedaan aan de achterkant van de applicatie. Hoe eenvoudiger het is om leerlingen, scholen, docenten en licenties te beheren, hoe beter Typetuin als product presteert — en hoe beter schaalbaar het platform is.

Grip op data

De beheeromgeving van Typetuin wordt dagelijks door een groot aantal verschillende gebruikers bezocht. Coaches, schoolbeheerders, partners en administrators komen allemaal met een ander doel naar het portaal toe.

Via onze maatwerkoplossing kunnen zij allemaal efficient en doelgericht werken. Van fijnmazige cursistbegeleiding tot district- en licentiebeheer. Oftewel: van micro tot macro.

Geautomatiseerd

Integraties vormen een belangrijk onderdeel van de oplossing. Veel scholen en instanties hebben hun eigen digitale landschap met verschillende tools en systemen. Typetuin sluit hier naadloos op aan door het gebruik van verschillende koppelingen, zoals met externe CRM- en facturatiesystemen en een koppeling met BRIN voor het ophalen van schoolgegevens.

Deze integraties maken het niet alleen gemakkelijk om te starten met Typetuin. Ze resulteren ook in tijdsbesparingen en minder fouten door manuele en herhalende handelingen te minimaliseren.

Privacy by design

Omdat Typetuin gegevens van veel cursisten en instanties bevat hebben we de applicatie in zijn volledigheid vormgegeven om privacy en veiligheid te kunnen garanderen. Privacy by design, noemen we dat. Dit zie je terug in de database-architectuur en serverconfiguratie, maar ook in praktische situaties zoals expliciete toegangsverzoeken vanuit Typetuin om leerlingen van een school te kunnen inzien.

0 3
— Persoonlijk

Berichtgeving die vóór de gebruiker werkt

Slimme triggers

We kennen het allemaal: een hele rits notificaties en reminders waar we helemaal niets mee doen. Berichtgeving verliest haar waarde als er geen duidelijke gedachte achter zit. Typetuin doet dat anders. Een combinatie van tijdsgebonden triggers en triggers op basis van behaalde prestaties, milestones en gemiste kansen zorgen voor een verrassend prettige flow van berichtjes. Berichtjes mét inhoud, zoals nuttige tips die precies op het juiste moment binnenkomen of ezelsbruggetjes om veelgemaakte fouten te voorkomen.

Uitnodigend

Iedere student, ongeacht leeftijd en niveau, heeft wel eens een duwtje in de rug nodig. De geautomatiseerde berichtgeving binnen Typetuin speelt hierop in door op positieve, uitnodigende wijze te prikkelen. Hierbij spelen de levendige karakters een belangrijke rol.

Persoonlijk

Binnen Typetuin is het belangrijk dat de leerlingen zich gesteund voelen en dat de wereld een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Een persoonlijke benadering helpt hierbij. De belichaming hiervan zien we terug in Professor Begoni: een eigenzinnig figuur uit de Typetuin. Het leukste aan Professor Begoni? Leerlingen kunnen hem berichtjes sturen waar hij écht op reageert.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Laat je gegevens achter en we plannen een kennismaking in om jouw ambities te bespreken!