Een applicatie die levens redt

—Veiligheidsregios
Terug naar overzicht

Veiligheidsregio’s (VR) zijn samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, nutsbedrijven, waterschappen, bedrijven en hulporganisaties. Het doel van VR’s is tweeledig. Ten eerste heeft de samenwerking een preventieve werking: door op de hoogte én in contact te blijven kunnen risico’s inzichtelijk gemaakt en beperkt worden.

Mocht er onverhoopt toch een incident voorvallen, dan biedt de samenwerking een solide fundament om snel en adequaat te kunnen reageren.

Onze applicatie Veiligheidsbeeld helpt VR’s om informatiegestuurd te werken. Een superduidelijk dashboard met verrassend veel flexibiliteit en diepgang waar nodig.

in het kort

Veiligheidsbeeld in een notendop

  • Maatwerk beheersysteem voor de calamiteitencoördinator
  • Integratie met Azure Active Directory voor gelaagd gebruiksbeheer
  • In één oogopslag duidelijkheid

Winnaar Dashboardbattle juryprijs 2021

Nu al dagelijks gebruikt in 10 veiligheidsregio’s

Doorlopend in ontwikkeling door co-creatie

Eenvoud van het hoogste niveau

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van een applicatie die in onvoorspelbare situaties hulp moet bieden is eenvoud van cruciaal belang. Hierbij speelt kleur een belangrijke rol.

De kleurcodering van Veiligheidsbeeld is dan ook gebaseerd op een stoplicht: van groen naar rood, met zwart als enige toevoeging voor het allerhoogste ‘Threat Level’.

Meer dan je denkt

Toch gebeurt er in de user interface veel meer dan je denkt. Subtiele micro-animaties en simpele indicatoren geven de gebruiker een extra laag informatie zonder het dashboard te vertroebelen.

Een schat aan informatie

Onder dat kinderlijk eenvoudige dashboard vind je een verrassend flexibele en rijke informatiestructuur. Op een Wiki-achtige manier kan de hoofdgebruiker (de calamiteitencoördinator) pagina’s samenstellen met alle relevante informatie, media en doorverwijzingen. Zelfs de indeling van het stoplicht — de Threat Levels — zijn per onderwerp te configureren.

Dark mode met een reden

Veel gebruikers van Veiligheidsbeeld werken in de avond of nacht — soms zelfs onderweg. Het implementeren van dark mode was in dit geval dan ook meer dan een gimmick. Het maakt de applicatie prettiger én veiliger om te gebruiken in verschillende situaties.

Plug & play met Azure Active Directory

Veiligheidsregio’s hebben met talloze, regelmatig wisselende stakeholders te maken. Om gebruikersbeheer, rolverdeling én beveiliging te vereenvoudigen, maakt Veiligheidsbeeld gebruik van een koppeling met Azure Active Directory.

Hierdoor haakt Veiligheidsbeeld naadloos in op de Single Sign-On omgeving van de opdrachtgever, waardoor de focus blijft daar waar hij hoort: de inhoud van de applicatie.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Kom vrijblijvend langs en daag ons uit!