UI / UX design: de ultieme gebruikerservaring

Digitale interfaces zijn belangrijke contactmomenten geworden, dus is het belangrijk dat deze perfect aansluiten bij het merk èn de verwachtingen van de klant of gebruiker.

Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van de optimale User Interface & User Experience design (UI & UX) voor applicaties en websites.

Frisse aanpak, strakke tijdslijnen, duidelijk budget. Succesfactor in ons traject om te komen tot stuurinformatie voor de agrarische sector.
Tom Vollebergh - Project manager Interpolis

Ga ook voor het hoogste gebruiksgemak en conversie met UI / UX design

A good user experience is good business

Uiteindelijk resulteert een goede gebruikerservaring in de bottom line.

Door een stap terug te doen en jouw doelgroep en (business) doel te doorgronden, maken we eerst een strategische slag in het concept, de doelstellingen en welke functionaliteiten daarvoor nodig zijn.

Design is how it works

Design gaat vervolgens veel verder dan alleen de grafische vormgeving. Hiërarchie, gelaagde complexiteit en het verhogen van gebruikersgemak zorgen voor een glimlach bij de gebruiker en jouw organisatie.

Want het gevoel van efficiëntie, interactie en plezier dat de gebruiker heeft met jouw product, heeft invloed op de ervaring en merkbeleving.

Stijlbreuk aanpak: design in sprints

We ontwerpen en ontwikkelen in meerdere design sprints, waarin jouw ervaring en onze expertise optimaal benut worden.

Met deze visuele en iteratieve aanpak neem je bovendien jouw collega’s en andere stakeholders gemakkelijk mee in het proces en zorg je voor ruimte om (het onvermijdelijke) voortschrijdend inzicht direct te implementeren.

Valideer snel met eindgebruikers

Alle designs worden als complete interactieve prototypes opgeleverd.

Zo kunnen we direct usability tests uitvoeren met echte gebruikers én worden aannames al gevalideerd. Nieuwe inzichten, feedback en verbeteringen worden direct meegenomen bij de technische ontwikkeling en niet pas achteraf gefixt.

Voorbeelden van UI / UX design

PensioenInzicht

Zwitserleven was opzoek naar een redesign van de bestaande web applicatie PensioenInzicht, zodat hij weer up-to-date was en klaar was voor aankomende nieuwe functionaliteiten.

Op basis van onderzoek naar pensioenbegrip in Nederland en het gebruik van de oude applicatie, werd de applicatie volledig opnieuw ontworpen, zodat het goed aansloot bij de kennis en onzekerheid van de doelgroep. Dit resulteerde in het nieuwe PensioenInzicht dat 2,5 punt hoger scoorden in het tevredenheidsonderzoek dan de oude applicatie.

Bekijk case
Stijlbreuk weet duidelijk waar ze het over hebben. Hun kennis en ervaring weten zij heel goed in de complexe materie van pensioen door te voeren.
Peter Keizer - Product Owner Zwitserleven

Glasheldere applicaties voor Interpolis

Niks is zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland. Boeren kunnen daarom bij Interpolis hun teelt verzekeren tegen verschillende weersomstandigheden die hun opbrengst in gevaar kunnen brengen, zoals storm, hagel en overmatige regenval.

Interpolis schakelde ons in om de web applicatie waarin de boeren hun (jaarlijkse) polisaanvraag indienen opnieuw te ontwerpen, voor een optimaal gebruiksgemak.

Bekijk case
Niet eenvoudig om veel technische informatie om te zetten in een duidelijk overzicht op een klein beeldscherm. In een oogopslag helder. Stijlbreuk heeft daar uitstekend bij geholpen.
Tom Vollebergh - Project manager Interpolis

Searchresult Insights

Searchresult schakelde ons in om het Insights dashboard te ontwerpen en de front-end te ontwikkelen, zodat het qua UX, flow en design past bij hun positie. Analytische tools hebben de neiging om enorm door de data gedreven te worden. Wij hebben juist op de gebruiker gefocust in zowel UX en design, evenals de menselijke expertise achter de cijfers.

Naar alle tevredenheid hebben we een volledig custom design dashboard opgeleverd, waarmee klanten meer inzicht krijgen in hun marketingcampagnes en Searchresult haar service nóg een stukje beter maakt.

Bekijk case
Hoe krijg je een grote hoeveelheid informatie in een mooi, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard? Met die vraag klopten we aan bij Stijlbreuk en kwamen met een strak dashboard dat helemaal voldeed aan onze wensen.
Michel Vennema - Head of Digital Analytics & Manager Innovation
Wil jij ook de ultieme gebruikerservaring dankzij UI / UX design?

Werner staat voor je klaar!